Γιά πληροφορίες & παραγγελίες 

Δραστηριότητες σχολείων-Παρουσιάσεις-εκδηλώσεις

______________________________________________________________________


                                       Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου                                              «Ο Ρούλης ο φουγαρούλης έγινε... καπνός!»

του Θάνου Κόσυβα

Μια πετυχημένη παρουσίαση του τέταρτου παιδικού μου βιβλίου, «Ο Ρούλης ο φουγαρούλης έγινε... καπνός!» από τις εκδόσεις Άτλαντας, πραγματοποιήθηκε στην Εκάβη το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από την προσέλευση του κόσμου. Η παρουσίαση έγινε σε συνδιοργάνωση του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και των εκδόσεων Άτλαντας. 


Ευχαριστώ μέσα απ' την καρδιά μου τους συντελεστές της παρουσίασης, την Μαργαρίτα Αμανατίδου, εκπαιδευτικό και Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας για την υπέροχη προσέγγιση και την ανάδειξη του παιδαγωγικού χαρακτήρα του βιβλίου. 

Τους μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αγίου Ιωάννη και τους δασκάλους τους, Ιωάννα Λυπουρλή, Κώστα Τζομίδη και Τραϊανό Σμιλίδη, οι οποίοι έκαναν μία πολύ όμορφη δράση, ένα θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο βιβλίο και μέσα από τη δραματοποίηση, το θεατρικό τους παιχνίδι και τα τραγούδια τους μετέδωσαν τα μηνύματα του βιβλίου με τον καλύτερο τρόπο. Τα παιδιά ήταν εξαιρετικά και όλοι χάρηκαν με το ταλέντο τους και την όμορφη παρουσίαση τους.
Ευχαριστώ από καρδιάς και τα μέλη των Homo Musiens και της Ορχήστρας Νέων Δίου που επένδυσαν μουσικά την παρουσίαση. Ο μοναδικός Μάκης Αϊβάζογλου, τραγουδοποιός-τραγουδιστής που μας ερμήνευσε και έπαιξε στο πιάνο τρία τραγούδια, τα δύο σε μουσική και στίχους του ίδιου και το ένα σε μουσική δική του και στίχους Χρύσας Γκατζελάκη και δικούς μου. Ο εξαιρετικός Χρήστος Νευρίδης, μουσικός, ο οποίος έπαιξε στο πιάνο ένα τραγούδι σε μουσική δική του και στίχους δικούς μου και ερμήνευσε μοναδικά ο ταλαντούχος Κωνσταντίνος Πασχάλης και ένα τραγούδι σε μουσική του Κώστα Μανίκη και στίχους δικούς μου και ερμήνευσε με την υπέροχη βελούδινη φωνή της η Φιλιώ Σέρβου. Όλα τα τραγούδια που ακούστηκαν σε πρώτη εκτέλεση ήταν εμπνευσμένα από το βιβλίο και πρόκειται μαζί με άλλα να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες σε CD.
Ο πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο Δημοσθένης Σεϊταρίδης, μέλος της Αντικαπνιστικής Κίνησης Κατερίνης για την Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα έκαναν έναν χαιρετισμό. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η βουλεύτρια Πιερίας κα Μπέτυ Σκούφα.
Ευχαριστώ θερμά το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και τον πρόεδρο του Γρηγόρη Παπαχρήστο και όλα τα μέλη του ΔΣ για τη στήριξη και τη διοργάνωση. Ευχαριστώ επίσης τη Σμαρώ Αγαθόγλου, γραμματέα του ΚΓΤΔ για το συντονισμό της εκδήλωσης.
Τις εκδόσεις Άτλαντας και ιδιαιτέρως στον εκδότη μου Νίκο Τσακνάκη που πίστεψαν σε μένα και το βιβλίο μου.
Τον κοινωνιολόγο και στέλεχο πρόληψης, Νίκο Μπέη για το ωραίο κείμενο του που υπάρχει μέσα στις σελίδες του βιβλίου.
Ευχαριστώ τον ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης για την παραχώρηση της αίθουσας και τον Παντελή Νατσιάβα για την πολύτιμη βοήθεια του.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον Βαγγέλη Γκούντα, τη Στέλλα Χατζή και τη γυναίκα μου Στέλλα Τζιτζιλή για τις υπέροχες φωτογραφίες.

______________________________________________________________________

 Δημοτικό σχολείο Σταυρού Καρδίτσας

Επειδή το σχολείο είναι χώρος έμπνευσης και δημιουργίας κι επειδή τα παιδιά έχουν τεράστια αποθέματα ενέργειας και φαντασίας, σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού Καρδίτσας οι μαθητές του κατέθεσαν τη δική
τους "πινελιά" στους τοίχους και στο δάπεδο της αυλής τους.

Όπως μπορεί κάνεις να δει, η όρεξη και το μεράκι των μικρών καλλιτεχνών ήταν άφθονο.Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους ικανοποίησε τόσο τους ιδίους όσο και τους δάσκαλους τους και τους γονείς τους.