Βιβλία


Διάσταση : 24cm x 24cm

Εξώφυλλο: σκληρό

Σελίδες: 36


Διάσταση : 24cm x 24cm

Εξώφυλλο: σκληρό

Σελίδες: 36


Τι μπορεί να κάνει ένα χέρι όταν είναι λυπημένο; Υπάρχουν πολύχρωμα χέρια; Και αν ναι πως αποκτούν τα χρώματά τους; Ένα παραμύθι με χέρια που ... αγγίζουν το φαινόμενο της βίας ... δίνουν απλόχερα την αγάπη τους και ... ανοίγουν πολλά παράθυρα στη χρωματιστή πλευρά της ζωής.                   Διάσταση : 22cm x 24cm    Εξώφυλλο: σκληρό   Σελίδες: 40


Μέσα από τη δημιουργική τέχνη του θεάτρου, τα παιδιά εκφράζουν ό,τι τα συγκινεί. Μπορούν να παίξουν με τις φαντασιώσεις, τις επιθυμίες και τους φόβους τους, τις καλές και λιγότερο καλές πλευρές του δικού τους εγώ. Μαθαίνουν να κατανοούν καλύτερα τον εαυτό τους και να γίνονται πιο κατανοητά στους άλλους. Το θέατρο προσφέρει ένα πεδίο ελευθερίας για την «παιδική αναρχία» και συνάμα λειτουργεί σαν πλαίσιο προστασίας, που αξιοποιεί την ορμή των παιδιών κατά τη διάρκεια του θεατρικού παιχνιδιού και προάγει τη συλλογική εργασία. Ένα εμπεριστατωμένο και πλήρες εγχειρίδιο γύρω από το παιδικό θέατρο και τις θεατρικές παραστάσεις σε νηπιαγωγεία, σχολεία και παιδικές θεατρικές ομάδες. 


 Παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων, πρώτο μέρος της παιδείας τους. Παιχνίδια της νεότερης Ελλάδας και παιχνίδια του κόσμου. Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Παιχνίδια αυθεντικά και παιχνίδια σε εικόνες ή γλυπτά. Παιχνίδια κάθε εποχής, παιχνίδια τόσο ίδια σε κάθε γωνιά της γης: κούκλα, τόπι, κούνια, κρυφτό...  
Μέσα από τη δημιουργική τέχνη του θεάτρου, τα παιδιά εκφράζουν ότι τα συγκινεί. Μπορούν να παίξουν με τις επιθυμίες και τους φόβους τους. Μαθαίνουν να κατανοούν τον εαυτό τους καλύτερα και να κατασκευάζουν μάσκες και σκηνικά. Περιέχονται οδηγίες για παντομίμα, θέατρο με σκιές και μαύρο θέατρο, σκετς και παραμύθια.  


Σειρά, 7 τόμων με πλούσια ύλη, γεμάτη γνώσεις και εμπειρίες. Βήμα προς βήμα η κατάκτηση της γνώσης. Η μοναδική σειρά που αποτελεί πρότυπο και γράφτηκε για να ικανοποιήσει απόλυτα τις ανάγκες των παιδιών της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.Τι είναι τα γράμματα. Πως θα μάθει να γράφει σωστά. Πώς να ξεχωρίζει και χρησιμοποιεί τα χρώματα. Με ποιο τρόπο θα μάθει τους αριθμούς. Τι πρέπει να γνωρίζει απαραίτητα. Πως θα ασκήσει τη νοητική του ικανότητα. Ποιο είναι το περιβάλλον του. Mια σειρά που καλλιεργεί το παιδί της στους τομείς της ψυχοκινητικής, νοητικής, αισθητικής και μαθησιακής ανάπτυξης.